Når man gerne vil udgive en bog eller en tekst, kommer ønsket indefra men det kan være at de omkringliggende faktorer, ikke spiller sammen. Det er umådeligt svært at slå igennem, som forfatter og alene det at skulle skrive en bog, kan virke som den hårdeste del af processen, men arbejdet er kun begyndt med det sidste punktum i bogen.

Man kan bruge mange måneder, hvis ikke år, på at forsøge at bryde igennem lydmuren hos et forlag, men man kan også tage sig til at udgive bogen på egen hånd. Det er en tilgængelig, men på ingen måde nem, og det vil den følgende fokus på fordel og ulemper, ved selvudgivelse se på.

Fordele

Med en computer og en internetforbindelse er man godt på vej, og ved en grundig research af internettet finder man den platform, der passer bedst til udgivelsen. Fordelen er at du har rådighed over al information, og de fleste platforme er gratis. Platformene, har som regel allerede en hel del brugere og du har dermed og sikret dig adgang til et stort publikum. Derudover er der som regel sørget for at værktøjerne til redigering og finpudsning også fungere, hvad end det drejer som at opsætte en hel bog eller en kortere tekst. En anden klar fordel, er at det er nemt at komme i kontakt med personer/forfattere, der har lignende udfordringer, og der er derved også en læringsmulighed gennem udveksling af erfaringer og gode tips.

Ulemper

Du skal selv stå for al markedsføring af din bog, eller tekst. Selv når du udgiver på en digital platform med mange brugere og stort potentiale, så skal du spørge dig selv hvorledes andre mennesker kan finde dig, og hvorfor skulle de lige netop søge efter dig. Derudover kan det også være en ulempe, at du uden et forlag, ikke har adgang til relevant og konstruktiv kritik, som ville kunne øge dine chancer for at blive set.