Overvejer du og få trykt dine bøger til selvudgivelse, elle har du et medlemsblad du leder efter en trykker til? Så har vi forsøgt i denne artikel og give dig et overblik over, hvad du skal have overvejet inden du sender din bog eller magasin i trykken.

Råd nr. 1: Husk alti dog få trykt et eksemplar først, for og tjekke for fejl – få aldrig trykt hele dit oplæg, for så og finde en fejl, hvor du skal betale for endnu en trykning for og få rettet.

Hvor mange skal man trykke i første oplæg?

bogudgivelse - trykkeriDet er svært og sige, hvor mange du skal have trykt i dit første oplæg. Grunden til mange bruger et forlag er, at netop forlaget ved, hvor mange der skal trykkes, for ikke og brænde nallerne for meget.
Men igen har du været god til og få din bog solgt ind til forskellige boghandlere eller supermarkeder, så skal dit forlag nok være større end, hvis du skal sælge dem på en hel ny hjemmeside eksklusivt.

Du skal lave et budget, og overveje, hvor mange bøger er realistisk og sælge på de første 3, 6 og 12 måneder, og derefter skal du tjekke priserne for og få trykt 100, 250, 500 og så videre bøger/hæfter.

Husk, du skal ikke bestille flere end du har plads til og opmagasinere, og ej heller spændere flere penge på trykningen, end du har råd til og tabe.

Lige netop for ovenstående grunde er det en fordel og have et forlag i ryggen, for de har allerede distributions aftaler, og ved hvor mange bøger man kan forvente solgt af en given slags.

Hvor trykker man billigst en bog?

Du skal have fat i et trykkeri, og vi anbefaler og tage fat i flere spillere på markedet, og eventuelt i forskellige ender af landet. Du skal dog være obs på, at selvom de kan gøre det 10% billigere i Sønderjylland, er det ikke ens betydende med det er en bedre forretning, da bøgerne også skal leveres til dig, så denne omkostning skal du også have med.

Derudover skal du overveje om du vil have hardcover eller softcover på din bog, softcover er selvfølgelig billigere og producer en hardcover.

Det kan også være du leder efter et trykkeri til og trykke din ugentlige tilbudsavis eller et hæfte med rabatkoder, dette er selvfølgelig langt billigere da materialet er billigere til tynde sider end til tykke sider.

Andre ting du kan overveje for og spare penge: genbrugspapir og reducer brugen af farver.

Du kan altid lave et første oplæg, og når du ved hvordan salget går kan du altid optimere og gøre bogen pænere og dyere til andet oplæg.

Held og lykke med din udgivelse.