Sangbøger er ofte udgivet som en bog til institutioner, og ofte indeholdene flere hundrede sange.

Ønsker du og udgive en sangbog kun med julesange, er der nok flere ting du skal overveje.julesangbog
Såsom:

  • Hvem skal købe bogen?
  • Hvilke sange kan de lide?
  • Hvilke sange skal med?

Det kan også være det er smartere og udgive en sådan bog, som et hæfte, som privatpersoner også kan være interesseret i og købe den, så man kan gør brug af den rundt om juletræet juleaften, du kan eventuelt udgive den sammen med en CD/app hvor alle melodierne kan afspilles fra, mens man synger – så undgår man forvirringen om, hvem der reelt synger i rete tone ogt tempo.

Klassiske danske sange

Du kommer ikke udenom, hvis du skal udgive en julesangbog og inkludere de klassiske julesalmer, som Dejlig Er Jorden og Et Barn Er Født i Betlehem.

Derudover skal du også huske de klassiske sange fra 1800 tallet og starten af det nittende århundrede, hvor Peter Faber komponerede en del velkendte julesange.

Basalt set er de klassiske julesange, alle dem du vil synge rundt om juletræet den 24. december

De moderne julesange

Du skal overveje om du vil inkludere de mere moderne julesange, som Remee’s Let Love Be Love, Thomas Helmig’s eller Drengene Fra Angora’s julesange.

Skal du tage de modern julesange med, kommer du nok ikke uden om MC Einar, dog kan det være svært og have en rap med, men er målgruppen yngre mennesker, vil det måske være meget sjovt og give sig i kast med Jul Det Cool.

Vi kender alle de klassiske sange, men den yngre generation identificerer sig også med de moderne julesange. Måske du ikke tager dem alle med, men du skal bestemt ikke neglicere dem fuldt ud, eventuelt udvælg nogle af de mest populære og inkluder.

Skal jeg inkludere internationale julehits?

Du bør også overveje om der skal inkluderes nogle af de mange international julehits udgivet af Chris Rea, Wham, Mariah Carey og så videre.
Mange vil nok synes det er hyggeligt og synge Rockin Around The Christmas Tree eller Jingle Bell Rock.