Når du vælger at skrive en bog og samtidig har besluttet selv at udgive din bog, kommer hele processen i at skrive bogen som en stor faktor når du udgiver alene.

En ting er at skrive ord ned, men en anden ting er at holde begejstringen, få rettet op på alvorlige fejl i plottet eller blot få input til at komme videre over en forhindring. Her kan du finde lidt inspiration til skriveprocessen ved selvudgivelse.

Ok, du har ikke et forlag i ryggen, som hjælper dig økonomisk og supporterer dig. Så først og fremmest; du skal have råd til at kunne skrive for dig selv. Har du et job, skal du vælge faste tidspunkter på dagen, hvor du skal skrive, og hvis du har orlov eller kan hellige dig fuld tid på din skriveprocess, skal der stadig være en deadline.

Hvem støtter dig når bogstaverne sejler, og hvem giver konstruktiv kritik til dine flyvske idéer? Det er vigtigt at få fat i en person som du kan sparre med, og som tør give dig feedback og forslag til forbedringer. En du kan vende dig mod når det hele føles lidt for meget eller som kan hjælpe dig med at se tingene fra en anden vinkel.

Gør noget andet. Hvorfor er det vigtigt at tage sig til noget helt andet? Nogle gange kan du blive så optaget af plottet i din fortælling, at det måske kun er dig det giver mening for. Det kan være svært at forstå din sparringspartners kritik, hvis det eneste du laver hele dagen er at arbejde med din bog. Lidt tid væk fra skriveprocessen, kan hjælpe dig til at både se tingene fra en ny vinkel men måske også inspirerer til noget helt nyt.

Uanset hvor i processen du er med at udgive din egen bog, så husk at det er netop det: en process.