Du har besluttet dig for at udgive den bog, du har arbejdet længe og hårdt for at færdiggøre. Der er mange talentfulde forfattere om buddet, så det kan være svært at finde vej til bogmarkedet gennem et traditionelt forlag. Derfor er det mange, som vælger at udgive bogen for egen regning. Der er flere vigtige spørgsmål, du skal stille dig selv i forhold til at udgive bogen, som blandt andet omhandler finansiering og den langsigtede plan.

Først og fremmest skal du spørge dig selv: bidrager jeg med indhold, som ellers ikke findes på markedet?

Dette er et godt spørgsmål, som også vil få dig til at kunne sætte en realistisk målsætning i forhold til, om bogen overhovedet vil kunne tjene sig selv ind igen. Såfremt bogen kan være en potentiel salgssucces, vil det også være relevant at vurdere, hvor lang tid det forventes at tage, før pengene begynder at komme ind.

Det kan også være, at bogen er meget vigtig for dig som person at udgive, og du derfor ønsker at bruge penge på den, som ikke nødvendigvis kommer igen. Du skal derfor opstille et budget, som giver dig et fingerpeg om de langsigtede økonomiske konsekvenser for udgivelsen.

Når du har opsat budgettet og plottet de relevante faktorer ind, vil du i sidste ende sidde med et helt konkret tal på, hvad udgivelsen kommer til at koste dig.

Med det tal skal du så finde finansieringen. Er pengebehovet så stort, at du skal optage et lån, skal du undersøge lånemarkedet og finde den løsning, der passer dig bedst. Hvis du ikke selv kan finde finansiering fra egne beholdninger, så lån penge på nettet til at virkeliggøre drømmen.

Internettet giver et hurtigt overblik over lånemuligheder, de forskellige udbydere og deres vilkår. En anden måde at finansiere din bog på er at kontakte firmaer, som kunne have interesse i emnet din bog omhandler, og derved få bogen sponsoreret.

Mulighederne er mange i dagens bogbranche.